Faglig utvikling

Takstmann og faglig utvikling

For en takstmann er faglig utvikling veldig viktig, likhet med alle andre som er involvert i denne bransjen. i alle fagene i byggebransjen, fordi bransjen er så dynamisk. Bransjen er i endring hele tiden, og det har den egentlig vært bestandig.

Aldri har det vært viktigere å stå i et takseringsforbund hvor man kan få det faglige påfyllet hvert eneste år. Helst flere ganger i året.

Takstmannen får mer ansvar

Tidligere var det vanlig for en takstmann å lage en verditakst på boliger, når de skulle selges. Det var lite man kunne «arrestere» takstmannen på da. En verditakst sier egentlig ingenting om boligens tekniske tilstand. Dette har heldigvis endret seg og er i endring for tiden. At en takstmann har den nødvendige forkunnskapen før han eller hun starter på takstmann utdanning er nesten en selvfølge. Det vil selvfølgelig ikke holde i fremtiden. Takstmannen må være oppdatert på det som skjer i nuet også og ikke minst det som skjer i bransjen fremover.

Fordi ved salg I årene fremover får takstmannen mer ansvar ved boligsalg og må kjenne til praktisk talt alle byggeforskrifter. For en takstmann holder det ikke bare med TEK 17, eller TEK 10. Brukte boliger som selges kan være fra ethvert tiår og takstmannen må forholde seg til samtlige byggeforskrifter, uansett om det er byggeforskrifter av 1969 eller om det er TEk 17.

Faglig utvikling
Hva er en takstmann?
Hvilke forkunnskaper trenger en takstmann?
Takstmann – Jobbmuligheter?
Hvordan bli takstmann?
Takstmann og nettverk?
Hvorfor Nettbasert?

Mesterskolen du svar på den meste innefor takstbransjen. Enten på på siden eller ved å kontakte en kundebehandler der.